HÄLSA
0

Kom i form på en kvart

Kom i form på en kvart Ge träningen en kvart varannan dag så lovar kändis-PT:n Nick Söderblom att du kommer i toppform. I alla fall om du följer hans program som ger både muskler och kondition. Här visar han och PT-kollegan Malin Dahlgren övningarna som gör skillnad. Har du akut ont om tid och hinner […]

Kom i form på en kvart

Ge träningen en kvart varannan dag så lovar kändis-PT:n
Nick Söderblom att du kommer i toppform. I alla fall om du följer
hans program som ger både muskler och kondition. Här visar han
och PT-kollegan Malin Dahlgren övningarna som gör skillnad.

Har du akut ont om tid och hinner inte riktigt med att träna? Här får du hjälp. Ta dig en kvart när barnen somnat eller gå upp tidigare på morgonen. Femton minuter hemma i vardagsrummet kan de flesta få tid till. Därför har personliga tränaren (PT:n) Nick Söderblom tagit fram ett kort men effektivt träningsprogram exklusivt för ToppHälsa. Till sin hjälp har han haft Malin Dahlgren, även hon PT.

– Det här programmet har inga trösklar som hindrar träningen. Du behöver inte åka i väg, det kräver inte att du fixar till dig för att se snygg ut om du träffar folk på gymmet och du behöver inga redskap, säger Nick.

– Ja, det är effektivt att kunna träna hemma och det passar alla som har fullt upp med jobb, barn och aktiviteter. Alla kan få till den här träningen, fortsätter Malin Dahlgren.
När Nick valt ut övningarna har han sett till att få med de stora muskelgrupperna rumpa och lår, samt magen för stabilitet liksom lite axlar och triceps för hållningen.
Genom att utföra träningen i hög intensitet får du, förutom muskler, dessutom träna flåset.

– Alla blir trötta av det här, oavsett om du är vältränad eller inte. Om du är helt otränad kan du göra färre repetitioner och ta längre pauser i början. Om du är vältränad kan du köra högre intensitet. Det här ger både muskler och kondition, säger Nick.
För att du inte ska skada dig så börjar du varje pass långsamt och försiktigt och kör sedan hårdare och hårdare.

– Kör det här varannan dag så kommer du att märka resultat nästan direkt. När du kört dina femton minuter så är du svettig, du har använt dina stora muskelgrupper och du fortsätter förbränna även efter träningen, säger Nick.

1. Step up över pall

Gör step-ups upp på en stabil pall som uppvärmning. A+B Kliv med höger ben upp på pallen, C byt ben på pallen och gå ner med höger ben på andra sidan. Gå direkt upp igen så att du gör lika många step-ups på varje ben. Håll på i 40 sekunder, vila 20 sekunder. Upprepa 3 gånger. 3 min

2. Enbens step-up

Gör step up på ett ben. Gör 20 sekunder, vila 10 sekunder. Upprepa 10 gånger. Upprepa 3 gånger.

Skapa ditt eget hemmagym vårt fina erbjudande! Gymboll + träningsdvd + dusckräm för bara 98 kr.

3. Step back and up

Här gör du en kombinations-övning där du får använda de stora muskelgrupperna rumpa och ben.

A Ta ett steg bakåt med ena benet, håll händerna på pallen.

B Kliv sedan upp med samma ben på pallen och övergå i en step-up och sedan ner och bak med benet igen. Kör 20 sekunder på varje ben med 10 sekunders vila emellan. 2 min

4. Dips och knäböj

Här får du en övning som är kanon för din hållning. När du gör dips så tränar du nämligen både bröst, axlar och triceps. Vila med armarna bakom ryggen mot pallen, gå ner mot golvet. Här får du samtidigt fokusera på att hålla ut benet medan du tränar armarna.

A Gör dips i 15 sekunder per ben. B Mellan varje omgång så lämnar du pallen och kör knäböj för att hålla uppe pulsen och träna ben och rumpa. Gör knäböj i 15 sekunder, vila 15 sekunder. C Återgå till dina dips och varva. Upprepa allt 4 gånger. 4 min.

FOTO: Kristian Pohl

5. Crunches med But-up

Här tränar du magen med crunches, men avlastar nacken med hjälp av en handduk. Gå aldrig hela vägen ner utan jobba med skuldrorna uppe från golvet hela tiden.

A Gör crunches i 40 sekunder. Vila aktivt i 20 sekunder, ligg då kvar på handduken och fortsätt hålla uppe skuldrorna.

B I denna aktiva vila lyfter du rumpan. Upprepa allt 3 gånger. 3 min

Testa också Paolo Robertos PT-skola där du kan komma i form i del 1, maxa förbränningen i del 2 och hitta superstyrka och smidighet i del 3.

Inspireras också av våra profiler Blossom Tainton, Lena Järpsten, Emma Igelström eller Erika Kits Gölevik och läs hur de tränar hemma!

Källa

Share:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Written by svensknet

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *