HÄLSA
0

Superstyrka och smidighet – Paolos PT-skola del 3

Superstyrka och smidighet – Paolos PT-skola del 3 Paolo Roberto vill att du tränar tre dagar i sträck, vilar en, sedan tränar igen. En kvart per dag räcker, men den kvarten måste du verkligen ge allt. I de tidigare delarna fick du hans fem bästa övningar för mage och rygg respektive för maxad förbränning. Nu […]

Superstyrka och smidighet – Paolos PT-skola del 3

Paolo Roberto vill att du tränar tre dagar i sträck, vilar en, sedan tränar igen. En kvart per dag räcker, men den kvarten måste du verkligen ge allt. I de tidigare delarna fick du hans fem bästa övningar för mage och rygg respektive för maxad förbränning. Nu får du hans topp fem för styrka och smidighet. Du kan antingen varva programmen olika dagar, eller köra ett av dem varje gång.

Kör Paolos fem övningar direkt efter varandra och håll på i 15 minuter, ungefär som cirkelträning. Hur många gånger hinner du upprepa övningarna? Skriv upp i en dagbok och se hur du orkar mer och mer.

1. Doppa tå

Här tränar du ben och rumpa.Stå på en stol med vänster ben på stolen och det högra benet hängande utanför stolen.

Sänk det högra benet och nudda marken med tån. Återvänd till utgångspositionen och upprepa med samma ben. Och fuska inte! Tån ska bara nudda marken och du ska inte skjuta ifrån med foten i bottenläget. Om du inte orkar nudda med tån i bottenläget kan du förenkla övningen genom att inte gå så djupt i rörelsen.

Tänk på att om du har dåliga knän ska du sluta med den här övningen så fort du känner smärta.

2. Cykeln

Här tränar du bålen. Ligg på golvet med händerna bakom huvudet och benen sträckta med fötterna strax ovanför golvet. Res upp överkroppen och böj höger ben. Vrid vänster armbåge mot höger knä, gå tillbaka. Upprepa på motsatt sida.Tänk på att vrida överkroppen mot knäet och inte tvärtom.

 

3. Huvudbank i marken

Låt ryggen och axlarna få en omgång.Ställ dig med fötterna på en stol och dina händer mot marken så att din kropp bildar ett V. Se till att armarna är parallella med öronen.

Böj armbågarna tills ditt huvud nästan nuddar marken och pressa sedan upp. Tänk på att vid 90-graders böj av kroppen är övningen som jobbigast. Om du vill göra övningen lättare så ser du till att vinkeln blir mindre.

4. Armbåge i marken

Öva upp din mjölksyratålighet och styrka i överkroppen. Ställ dig i armhävningsposition. Lägg ner vänster underarm mot golvet.  Återvänd så snabbt du kan till utgångspositionen och upprepa med höger arm.

FOTO: Kristian Pohl

5. Armhävningsgång

Här tränar du hela kroppen! Ställ dig rak i ryggen och med fötterna axelbrett isär. Sätt ner händerna så nära fötterna du kan utan att böja benen alltför mycket.   Promenera ut med dina händer tills du ligger fullt utsträckt i armhävnings-position. Gör en armhävning och promenera tillbaka med händerna och res dig. Upprepa!

 

Här hittar du de andra delarna i Paolos PT-skola, Del 1 – Kom i form och Del 2 – Maxa förbränningen. Testa också Tilde de Paulas Boot camp!

Källa

Share:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Written by svensknet

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *