Antagning.se är webbplatsen där du anmäler dig till utbildningar vid Sveriges universitet och högskolor. Anmälningstjänsten låg tidigare på studera.nu men är nu lyft till en helt separat webbplats.

Vi har valt att lyfta anmälningstjänsten till en separat webbplats för att ytterligare förenkla för dig som söker utbildning, genom ökad användarvänlighet och en utvecklad sökfunktion – något som underlättas med en webbplats som är skräddarsydd för just det ändamålet.

I e-tjänsten får du stöd hela vägen från att söka fram en utbildning till anmälan och att kunna få en plats på utbildningen.

Universitets- och högskolerådet (UHR) ansvarar för Antagning.se och e-tjänsten där du kan söka efter utbildningar och även anmäla dig. Läs mer om UHR på UHR.se.

Studera.nu finns kvar och drivs också av Universitets- och högskolerådet.

Bilder på Antagning.se

På Antagning.se finns det både illustrationer och fotografier.

Illustratör: Gabriel Wentz
Fotografer: Erik Lundback (studenter) samt Daniel Enervald (guiden på startsidan)

PDF-filer

På Antagning.se får du bland annat ditt antagningsbesked i pdf-format och för att öppna det behöver du ett program som kan läsa pdf-filer. Många webbläsare hanterar det automatiskt idag men annars kan du behöva ladda ner ett program som till exempel Adobe Acrobat Reader till din dator.

Du hittar det gratis för nedladdning på Adobes webbplats.

Källa