TRÄNING
0

Mjukare muskler med skumrulle

Mjukare muskler med skumrulle Man brukar rekommendera dynamiska stretchövningar innan träning för att mjuka upp musklerna. Men vad gör man om det gör ont när man stretchar? ”Tänk på musklerna som skosnören”, säger Mike Ross, träningsfysiolog på Gottlieb Center for Fitness i USA. ”Om du har muskelknutor kommer de bara att bli ännu hårdare om […]

Mjukare muskler med skumrulle

skumrulle

Man brukar rekommendera dynamiska stretchövningar innan träning för att mjuka upp musklerna. Men vad gör man om det gör ont när man stretchar?

”Tänk på musklerna som skosnören”, säger Mike Ross, träningsfysiolog på Gottlieb Center for Fitness i USA. ”Om du har muskelknutor kommer de bara att bli ännu hårdare om du strecthar.”

Lösningen när det kommer till att lösa upp knutor och återställa rörligheten är att använda en skumrulle.

”Skumrullar hjälper dig att förlänga musklerna och minska skaderisken”, säger Ross. ”Istället för att dra i musklerna, som du gör när du stretchar, knådar du och mjukar upp dem innan det är dags att träna. Från början användes de nästan uteslutande inom sjukgymnastiken, men som så många andra specialredskap finns de nu tillgängliga för alla och envar.”

Ross, som har använt sig av skumrullar i över ett decennium, ger följande tips till dig som är nybörjare på detta redskap:

1. Innan du använder en skumrulle bör du få igång blodcirkulationen genom att gå, cykla eller ägna dig åt någon annan aktivitet i fem minuter.

2. Skumrullar kan användas innan eller efter träningen, eller både och.

3. Framsida lår och vaderna är de muskelgrupper som mår bäst av att skumrullas.

4. Rulla upp och ner längs muskeln och pausa vid de områden som gör ont i 30 sekunder eller mer för att med hjälp av kroppsvikten pressa muskelknutorna mot rullen.

5. Undvik att rulla över leder.

Källa

Share:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Written by svensknet

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *