FOTBALL
0

Skandalscener när Göteborg slogs ut

Skandalscener när Göteborg slogs ut   Efter 0-0 hemma mot Belenenses är IFK Göteborg nu utslaget ur Europa League. Vid slutsignal utbröt storbråk vid de båda avbytarbänkarna efter att den portugisiske tränaren Ricardo Sa Pinto ska ha hånat Göteborg. ”Totalt oacceptabelt”, säger sportchef Mats Gren till Viasat. 12 976 åskådare hade letat sig till Gamla […]

Skandalscener när Göteborg slogs ut

Efter 0-0 hemma mot Belenenses är IFK Göteborg nu utslaget ur Europa League. Vid slutsignal utbröt storbråk vid de båda avbytarbänkarna efter att den portugisiske tränaren Ricardo Sa Pinto ska ha hånat Göteborg. ”Totalt oacceptabelt”, säger sportchef Mats Gren till Viasat.

12 976 åskådare hade letat sig till Gamla Ullevi i kväll – nytt publikrekord för Europaspel på arenan. Men det skulle visa sig hjälpa föga när det kom till hemmalagets spel. Göteborg inledde visserligen matchen med ett bra tryck och skaffade sig flera hörnor på rad, men lyckades inte förvalta någon av dem.

De riktigt vassa chanserna saknades framåt, närmast i matchen var Jacob Ankersen i den 61:a minuten. Men danskens skott räddades ut i stolpen innan målvakten Hugo Ventura hann upp bollen. Drygt tio minuter senare dundrade Sören Rieks på ett skott på mål, men Ventura stod än en gång i vägen.

Hånade Göteborg – då utbröt storbråk

I matchens sista tilläggsminut fick Belenenses ett gyllene läge att sätta 1-0 i öppet mål, efter att Alvbåge lämnat målet för en offensiv frispark sekunderna innan. Men innan Belenenses-spelaren hann pricka målet kapades han brutalt av Emil Salomonsson. I samma sekund valde domaren att blåsa av matchen – då utbröt storbråk på bänken. Belenenses tränare, Ricardo Sa Pinto, rök ihop med Jörgen Lennartsson och flera spelare och ledare blandade sig i. Göteborgs assisterande tränare Alf Westerberg blev sedan bortknuffad av Belenenses-spelare och Sa Pinto fick slutligen ledas av planen av säkerhetsvakter och spelare.

– Det är deras tränare som provocerar oss när det står klart att de har vunnit. Det är totalt oacceptabelt att göra så efter matchen. Men det är lite typiskt honom, han är ju känd för det, konstaterar Mats Gren, sportchef i IFK Göteborg, till Viasat.

”Finns galningar överallt”

– Han (Sa Pinto) skrek på varenda domslut. Han hade ett allmänt väldigt, väldigt dåligt uppträdande. Han gestikulerade mot mig efter slutsignalen. Det är nog lika bra att vi inte kommer i närheten av varandra. Det finns galningar överallt, säger Lennartsson själv till GT.

– Jag har aldrig varit med om att tio spelare i motståndarlaget kommer fram och ber om ursäkt för sin coachs uppträdande, fortsätter han.

Sa Pinto är däremot av en helt annan åsikt.

– Jag har inte gjort något fel och jag var inte framme hos Lennartsson efter slutsignalen. Jag blev upprörd på slutet för att domaren blåste av matchen när vår spelare hade öppet mål, säger han till GT.

Kan stängas av

Enligt uppgifter till GT så fick Sa Pinto sin andra varning efter slutsignalen och kommer att rapporteras till Uefa, och han kan även bli avstängd framöver. Lennartsson klarade sig däremot helt utan några påföljder, enligt GT går Uefa-delegaten helt på svenskens linje.

 

Share:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Written by svensknet

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *