NYHETER
0

Han är Europas mest jagade man

Han är Europas mest jagade man 1 / 2 Polisen varnar allmänheten för Abdeslam Salah som bedöms som farlig. Foto: TT 26–årige Abdeslam Salah jagas för inblandning i terrordåden i Paris. Ett misstag från fransk polis kan ha gett honom ett försprång. Abdeslam Salah pekas tillsammans med sina två bröder ut som kärnan i den […]

Han är Europas mest jagade man

Polisen varnar allmänheten för Abdeslam Salah som bedöms som farlig. TT
Polisens efterlysning på Abdeslam Salah. TT

1 / 2

Polisen varnar allmänheten för Abdeslam Salah som bedöms som farlig. Foto: TT

26–årige Abdeslam Salah jagas för inblandning i terrordåden i Paris. Ett misstag från fransk polis kan ha gett honom ett försprång.

Abdeslam Salah pekas tillsammans med sina två bröder ut som kärnan i den terrorcell som utförde dåden. I samband med att fransk polis under söndagskvällen släppte ett foto på Abdeslam Salah varnades allmänheten att närma sig honom, eftersom han bedöms som farlig.

Hans storebror dödades när han utlöste en självmordsbomb utanför restaurangen Le Comptoir Voltaire i fredags. En annan bror har gripits av belgisk polis.

Abdeslam Salah är född i Belgien, men är fransk medborgare. Polisen i de bägge länderna har nu samordnat sitt sökande efter 26–åringen. Belgisk polis har också efterlyst Abdeslam Salah internationellt.

Blev en ledtråd

Polisen trodde inledningsvis att Abdeslam Salah var död, men en kvarglömd parkeringsbiljett i den bil som hyrts av honom fick polisen på andra tankar.

Bilen, en belgiskregistrerad Volkswagen Polo hittades nära konsertlokalen Bataclan. Parkeringsbiljetten var utskriven i Molenbeek, en stadsdel i Belgiens huvudstad Bryssel och polisen kontaktade omgående kollegorna i Belgien.

Att bilen kunde kopplas till Abdeslam Salah ska ha lett till att belgisk polis under lördagen grep sju personer i Molenbeek, däribland Salah Abdelslams bror, skriver tidningen The Telegraph.

Släpptes av polisen

Abdeslam Salah pekas tillsammans med sina två bröder ut som kärnan i den terrorcell som utförde dåden. Hans storebror dödades när han utlöste en självmordsbomb utanför restaurangen Le Comptoir Voltaire i fredags.

Ett misstag från fransk polis kan också ha gett honom ett försprång. Den bil som Abdeslam Salah färdades i natten mellan fredag och lördag ska ha stoppats i norra Frankrike, nära gränsen till Belgien.

Patrullen som stoppade bilen ska ha frågat ut Abdeslam Salah och sedan släppt honom, uppger nyhetsbyrån AP, som hänvisar till källor inom den franska säkerhetstjänsten.

Ska ta krafttag

I skuggan av fredagens terrordåd som kostat 129 människor livet faller en allt mörkare skugga över Belgien, som blivit ett allt hetare spår i jakten på personer med kopplingar till terrordåden.

Molenbeek beskrivs som en stadsdel präglad av utanförskap och där radikala muslimska krafter fått fotfäste.

I en intervju med den belgiska tv–kanalen VRT sade landets inrikesminister Jan Jambon att myndigheterna inte kontroll över situationen i stadsdelen och att man nu ska ta krafttag gentemot radikala krafter som verkar där.

Share:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Written by svensknet

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *